Adresse:


 
 LBC-Consult

 

 

 Ulkærvej 37, Nr. Søby

 

 

 7840 - Højslev.

 

  Kontakt:

 

 

 Tlf.: 29 68 28 48


  (nyt telefonnummer)

 

 

 lars@lbc-consult.dk

 

 

 


                          Åbningstider:

 

 

Mandag & Onsdag:

 

 

Tirsdag & Torsdag:

 

 

 Fredag:

 

 

 Ingen - firmaet lukkede 31/12-2019

 

© Copyright  - LBC - Consult, - All Rights Reserved ®

 

Alt om Windows 10 Spring Creators Update

 

LBC-Consult·13. april 20183 læsninger

 

En ny version af Windows  10 er på trapperne. Den har fået kodenavnet Redstone eller Spring  Creators Update. Her får du det fulde overblik over de nye funktioner og  tips til, hvordan du får opdateringen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Går du og drømmer om Windows 11, kan du drømme meget længe.

Windows 10 er nemlig det ultimative styresystem, og forbedringer af systemet kommer udelukkende som halvårlige opdateringer.

 

Hvornår kommer Spring Creators Update?

 

Den næste opdatering af slagsen, Windows 10 Spring Creators Update, er meget snart på vej.

Microsoft har lovet, at de første brugere får den i løbet af april 2018.

 

Nye funktioner i Spring Creators Update

 

En  ny opdatering af Windows er en stor ting. Ikke så revolutionerende som i  gamle dage, hvor et skifte fra fx Windows Vista til Windows 7 bød på en  helt ny brugerflade, som man skulle bruge uger på at vænne sig til.

Men der er ikke desto mindre flere nye funktioner, der venter på dig og din pc.

Her gennemgår vi de vigtigste funktioner i Spring Creators Update.

 

Få overblik i Windows 10 med Timeline

 

Windows 10's "Opgavevisning" er udvidet, så der vises historik for filer, apps og hjemmesider, du tidligere har haft åbnet.

 

Bedre fildelling i Windows 10

 

Værktøjet "Nearby Sharing" giver bedre muligheder for at dele filer med mobile enheder i dine nærmeste omgivelser.

Du kan fx dele direkte fra Edge ved hjælp af Bluetooth-teknologi.

 

"Glidende" design i ny brugerflade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     📷   Ny grafisk brugerflade

Fluent design er en nyhed i Windows 10 Spring Creators Update.

 

"Fluent design" er Microsofts bud på en forbedring af den grafiske brugerflade.

Blandt andet med glidende farve-overgange i menuerne som set herover.

 

Dit privatliv beskyttes bedre i Windows 10

 

Et nyt værktøj i Windows hedder Windows Diagnostic Data Viewer. Det  giver dig mulighed for at se hvilke oplysninger der sendes fra din pc  til Microsofts Servere.

Det er stort skridt fremad for almindelige pc-brugere, der nu får bedre overblik over omfanget af Microsofts data-indsamling, der tidligere har været kritiseret.

 

Andre gode nyheder i Spring Creators Update:

 

Bedre styr på (forstyrrende) notifikationer.

Bedre Edge.

Bedre Cortana.

...og meget, meget mere.

Så snart opdateringen er tilgængelig på din computer, vil du få en notification i Windows.

Jeg anbefaler, at du opdaterer din pc til Windows 10 Spring Creators Update, så snart du bliver spurgt i Windows. Her får du anvisningerne.

 

Kan du ikke vente kan du hente den på denne link....  https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Nyt Paint får vilde 3D-kræfter

Programmet kommer til foråret, og det får virkelig nogle fede funktioner.

 Forleden præsenterede Microsoft en række nye programmer, som følger med i den kommende opdatering af Windows 10, Creators Update. Et af programmerne er en ny udgave af Paint, det både udskældte og elskede tegneprogram, som har fulgt Windows siden 1980’erne. Microsoft har givet det navnet Paint 3D.

 

Lav dine egne 3D-modeller

I den nye udgave er der, som navnet antyder, et stort fokus på 3D-tegninger. Alle objekter kan laves om til 3D-modeller og vendes og drejes efter behov. Du kan endda bruge din smartphone til at scanne virkelige genstande ind i spillet, hvor du kan arbejde videre med dem.

 

Det bliver også muligt at importere andre brugeres 3D-modeller og kombinere dem med egne kreationer. Når du er færdig med dit mesterværk, kan det deles på Facebook eller printes ud med en 3D-printer, hvis du adgang til sådan en.

 

Paint 3D bliver en del af den gratis Windows 10 Creators Update, som efter alt at dømme dukker op i løbet af foråret 2017.

 

Se demonstrationen af Paint 3D og 3D-scanningen i videoen herunder


Microsoft dropper Windows 8

Microsofts tre år gamle styresystem, Windows 8, bliver i dag officielt opgivet af IT-giganten, der ikke længere vil udsende sikkerhedsopdateringer til styresystemet. Brugere, der stadig har Windows 8 installeret, opfordres til at installere Windows 8.1 eller Windows 10. Allerede da Windows 8 udkom d. 26 oktober 2012, var mange brugere skuffede over styresystemet, der var en drastisk gentænkning af Windows-platformen. Windows 8 lagde nemlig særligt

vægt på at være brugbart på tablet og telefon, men viste sig at være særdeles besværligt at bruge på en traditionel pc.

Windows 8 introducerede den farvestrålende og firkantede designfilosofi ”Metro”, der også skilte vandene, men mest kritik fik det faktum, at Windows 8 ikke havde nogen ”Start-menu”. Selvom Windows 8 hurtigt fik afløseren Windows 8.1, der rettede op på mange af kritikpunkterne, vendte Start-menuen først tilbage i Windows 10.

 

Du kan gratis opgradere til Windows 10 frem til d. 30. juni 2016.

Tjek om hjemmesiden er sikker!  Med en ny og effektiv tjeneste på nettet, kan du lynhurtigt tjekke enhver hjemmeside for farer

Der findes masser af farlige, luskede og skadelige hjemmesider på internettet - og ofte ved du ikke at den er helt gal, før din pc er inficeret med virus eller insisterende reklamer. Det kan du nu undgå ved at give mistænkelige hjemmesider et grundigt tjek, før du besøger dem fra din pc.

 

Sikkerhedsfirmaet Trend Micro har lavet en scanner, hvor du selv kan indtaste enhver internetadresse. Klik herefter på Check Now, og så får du klar besked på om hjemmesiden er farlig, ufarlig eller mistænkelig. Prøv tjenesten her: http://global.sitesafety.trendmicro.com/

 

Stor Windows 10-opdatering klar.......

Allerede da Microsoft udsendte det nye styresystem, Windows 10, lovede de, at der ville komme en større programopdatering senere på året. Nu skriver flere medier, at vi kan forvente den første store opdatering så tidligt som 2. november.

Opdateringen til Windows 10 vil blandt andet introducere den nye besked-app, Microsoft Messaging, der gør det muligt at sende sms’er direkte fra computerens Skrivebord via Skype-chat.

Du kan også forvente en række forbedringer i Edge-browseren og hjælpe-app’en Cortana. Cortana vil sandsynligvis blive udbredt til flere lande, men om et af dem er Danmark er endnu uvist.

Desuden vil opdateringen inkludere en række forbedringer og reparationer af fejl og mangler. Med i opdateringen vil der også være alle de små opdateringer, der tidligere er blevet udgivet, så nye Windows 10-brugere kun behøver at installere denne ene opdatering.


Lenovo sælger computere med farligt adware!

Kriminelle hackere vil kunne få adgang til følsomme oplysninger ved hjælp af programmet Superfish, der er installeret på alle nye Lenovo-computere.

Programmet Superfish, der er installeret på alle nye Lenovo-computere, viser sig at være en alvorlig sikkerhedstrussel. Programmet har adgang til følsomme oplysninger på brugerens computer, og oplysninger om fx netbank og online betaling.

Den kinesiske computergigant, Lenovo, der blandt andet står bag den populære bærbare computer ThinkPad, indrømmede i januar, at de automatisk installerer programmet Superfish, der holder øje med brugernes vaner på nettet, og viser reklamer direkte i browseren.

 

Programmet kan være særdeles farligt, hvis det lykkes en kriminel hacker at knække koden. Hackeren vil teoretisk set kunne skaffe sig adgang til alle Lenovo-computere, og brugernes personlige dokumenter.

Lige nu mener eksperter ikke, at der er noget, brugerne kan gøre, da problemet ser ud til at fortsætte, når man har afinstalleret Superfish. Lenovo siger, at de prøver at finde en løsning på problemet.

 

Opdatering: Lenovo understreger at de har fjernet Superfish-programmet fra firmaets computere, fra og med januar 2015. Desuden er de Superfish-programmer der allerede er installeret blevet deaktiveret. Lenovo lover at undersøge sagen til bunds.

 


Ikke flere nye hjemmeside projekter fra LBC-Consult.
Jeg lavede den første hjemmeside i 1989 og den var privat til mig selv. I 1995 lavede jeg den første hjemmeside for andre, - nemlig Skive Politi, som var den første politistation i Danmark med egen hjemmeside. Herefter gik det stærkt og jeg har til nu lavet rigtig mange hjemmesider.

Det er jo ikke fordi jeg vil "lukke og slukke", men gerne drosle meget ned i forhold til de forgående år og få mere fritid sammen med familien.

Jeg fortsætter med at servicere nuværende kunder!

Windows 10 bliver gratis

Windows-brugere med store forventninger til Microsofts nyeste styresystem, Windows 10, får nu endnu mere at glæde sig over. Windows 10 bliver nemlig gratis for dem, der har Windows Phone, Windows 7, 8 eller 8.1 installeret på computeren, hvis de vel at mærke opgraderer inden for ét år.


0 kroner. Så meget kommer det til at koste dig, hvis du til efteråret vil opgradere fra en af de tre seneste Windows-udgaver til det kommende Windows 10. Microsoft afslørede i dag på et større pressemøde, hvor fokus netop var på Windows 10, at den nyeste udgave bliver gratis for dem med Windows Phone, Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1 installeret på pc'en, hvis de vælger at opgradere inden for et år

Windows 10 er en service

 

Microsoft fortæller i forbindelse med pressemødet, at de ikke længere ser Windows alene som et selvstændigt produkt, men snarere en service. Derfor bliver opdateringen også helt og aldeles gratis for mange eksisterende Windows-brugere, mens vi endnu venter på, hvad prisen på styresystemet bliver for nye brugere, eller når opgraderingstilbuddet udløber.

 

Dermed følger Microsoft Apples eksempel, efter virksomheden med æblelogoet de senere år har valgt at lancere gratis opdateringer af styresystemet til Mac, OS X.

 

Nyheder i Windows 10

 

En af de helt store fordele ved Windows 10 vil være, at du kan bruge det på tværs af platforme, både computer, tablet og smartphone. Apps fungerer på alle platforme, og styresystemet skal gøre det nemt at synkronisere og skifte mellem dine enheder.

 

Derudover vil Windows 10 tilpasse sig platformen, alt efter om du bruger tablet eller pc, og så vil du blive mødt af den stemmestyrede søgeassistent, Cortana, og en helt ny browser, der endnu går under navnet Projekt Spartan. Desuden vil styresystemet byde på et gensyn med startknappen, der kommer til at minde om en blanding mellem den traditionelle startknap og den nyere udgave fra Windows 8.1.

 

 

Fejl i Windows-opdatering:        (Kun Windows 7)

En af de seneste opdateringer fra Microsoft skaber nu problemer for flere brugere og forhindrer blandt andet, at nye opdateringer kan installeres.

 

Hvis du netop har installeret opdateringer fra Microsoft, kan der være fejl i en af dem. Microsoft råder nu alle Windows 7-brugere til at afinstallere opdateringen KB3004394, efter at flere brugere på Microsofts hjemmeside har skrevet om problemer med opdateringen.

Blandt andet kan opdateringen forhindre en række programmer i at starte og sætte en stopper for fremtidige opdateringer. Microsoft har bekræftet, at opdateringen har skabt problemer, og virksomheden har derfor har udgivet en ny opdatering, der skulle fjerne den gamle.

Du kan også selv fjerne KB3004394. Det gør du ved at gå ind i Kontrolpanel og vælge Windows Update. Klik herefter på Installerede opdateringer og find opdateringen med navnet KB3004394. Højreklik på den og vælg Fjern. Herefter skal du genstarte din computer.

Fejlen påvirker kun brugere af Windows 7, så hvis du bruger Windows 8, er der ikke noget at være bange for

 

Hent den nye opdatering på denne link:  https://support2.microsoft.com/kb/3024777

 

Så er den helt galt igen!!

Aldrig før har der været så mange ”fælder” og muligheder for at få virus og for at få taget sin computer og filer ”som gidsel”. På Facebook kan man f.eks. se overskrifter som ”Du vil ikke tro dine egne øjne” – en fængende og dramatisk overskrift hvor man kan se et filmklip hvis man trykker på ”pilen” – man skal dog lige dele den for at se klippet. Gør man det sender man sådan set virus videre til alle sine venner på Facebook. I andre tilfælde kan man risikere, der bliver installeret en Apps på computeren når man trykker på en af sensations overskrifterne, som giver ”Carte blanche til din Facebook-konto”. En af mine Facebook venner havde i dag delt et billede af en mand der går og laver gå-mønstre i sneen og man skal så klikke på billede for at se mønstret på afstand. Hvad man ikke ved er at når man gør det bliver der ”plantet virus” på din computer. Er du på nettet og ”surfer” kan der pludselig stå et skilt på skærmen ”Vi fjerner pc-fejlene for dig, vens du venter” og så skal man trykke på en scanner knap. Når du trykker på scan bliver din  pc inficeret med virus. Man skal være særdeles kritisk med disse sensations overskrifter med mulighed for at se fantastiske ting hvis man deler, - så pas på! - også for ikke at sende ”virus” videre til dine Facebook venner!

 

Bruger du Microsoft Windows XP?

Oracle opdaterer 15. juli 2014 deres Java-software. For Microsoft Windows XP-brugere vil denne opdatering med stor sandsynlighed resultere i, at du ikke længere kan bruge NemID fra din computer. Det betyder også, at du fra den dag risikerer ikke at kunne tilgå Netbank med dit NemID.

 

Kunne du være offer for ID-tyveri?

Forbrugerne har kun få muligheder for at beskytte sig mod identitetstyveri på nettet. Men samtidig stiger antallet af sager, hvor enten økonomiske, personlige eller digitale oplysninger bliver stjålet. Forbrugerrådet Tænk opfordrer til en hurtig løsning til danske forbrugere.

 

Af Mette Reinhardt Jakobsen, journalist

Tre ud af fire adspurgte danskere er bekymrede over risikoen for identitetstyveri, når de færdes på internettet. Det viser en helt ny undersøgelse, Forbrugerrådet Tænk netop har offentliggjort. Samtidig viser undersøgelsen, at kun knap en ud af fem forbrugere ved, hvad de rent faktisk skal stille op, hvis de bliver udsat for et sådant tyveri.

 

Og det er et problem, understreger formand i Forbrugerrådet Tænk, Anja Philip:

”Som det er i dag, står forbrugerne alene, når de er ofre for identitetstyveri. De skal kontakte firmaer og myndigheder og selv løfte bevisbyrden for, at det ikke er dem, der har optaget lån, bestilt mobilabonnementer eller skiftet adresse. Det er et kæmpestort og opslidende arbejde. Derfor skal forbrugerne kunne få konkret hjælp i den her slags sager,” siger hun til taenk.dk.

 

Gennemtænkt svindel

Som forbruger er det helt surrealistisk at modtage ting, man ikke har bestilt. Henriette Thiim, der selv har været udsat for identitetstyveri fortæller: ”Det begyndte med, at jeg fik et brev fra TDC med et SIM-kort, jeg skulle have købt. Jeg troede først, at brevet var kommet forkert, men det var mit navn, der stod på. Dagen efter fik jeg så et brev fra Ide Møbler med en følgeseddel på nogle møbler, som jeg selv skulle have afhentet hos dem, og der var også en kopi af en låneaftale gennem Nordea Finans på 35.000.”

 

Hun havde fået stjålet sin pung nogle uger forinden og begyndte at være bekymret for, hvad der ellers kunne være blevet bestilt i hendes navn. Hun begyndte derfor at undersøge, hvad der ellers var oprettet af lån og købt i hendes navn. Der var købt stort ind flere steder, såsom Elgiganten, Magasin, Ide Møbler, TDC og Express Bank. Ekspress Bank sendte kopier af svindlerens dokumenter til Henriette Thiim.

”Hun har blandt andet fabrikeret en lønseddel med mit navn på, hvor der står, at jeg arbejder i københavns Kommune - og det gør jeg ikke. Og så har hun et kørekort, som er mit kørekort, men med hendes billede på. Og så har hun mit sygesikringsbevis” forklare Henriette.

Henriette er bestemt ikke den eneste, der har været udsat for dette. Fra 2003-2010 er misbrug af Dankort femdoblet og der er blevet misbrugt for et samlet beløb af 39 mio. kr, bare i år 2010. De fleste misbrug er via nethandel.

Problemets størrelse ukendt

Der findes i dag ingen præcise tal for, hvor mange danskere, der bliver ramt af identitetstyveri, idet den form for forbrydelse ifølge straffeloven ikke er en selvstændig kriminalitetsform, men i stedet bliver registreret som eksempelvis bedrageri, dokumentfalsk eller hacking.

 

I forbindelse med Tænks undersøgelse vurderer lektor ved Københavns Universitet, Peter Kruize, at antallet af folk, der oplever at få frastjålet deres identitet på den ene eller anden måde, næsten er fordoblet over de sidste fire år. Han baserer sit udsagn på to undersøgelser: En undersøgelse fra 2009 af en repræsentativ udvalgt gruppe danskere viste, at 1% havde været udsat for en eller anden form for identitetstyveri. Det svarer i reelle tal til ca. 48.000. Danmarks Statistik gennemførte i 2012 en tilsvarende såkaldt offerundersøgelse, hvor 1,8 % svarede ”ja” til, at de havde oplevet misbrug af personoplysninger på internettet eller andre former for krænkelse af privatlivets fred. Det svarer til at 73.000 danskere blev ofre for id-tyveri i 2012.

 

Lovgivning langsomt på vej

Der er dog ved at ske nogle ting på området. Et af tiltagene er et forslag til en ændring i CPR-loven, der giver mulighed for tildeling af et nyt personnummer i særligt grove tilfælde ved gentagen misbrug af ens identitet. Forslaget er for tiden i høring ved en lang række instanser, herunder Danske Regioner, der netop har offentliggjort, at de ingen bemærkninger har til denne del af forslaget.

 

Ændringen af CPR-loven kan dog ikke stå alene. EU-kommissionen er på vej med en opstramning af reglerne for persondatabeskyttelse, den såkaldte dataforordning, der også kan medvirke til at bekæmpe identitetstyveri.

 

Men Forbrugerrådet Tænk mener, den danske regering mangler ambitioner i arbejdet med denne.

”Det klæder ikke den danske regering at være bagerst i bussen, når det drejer sig om digital forbrugerbeskyttelse, og det er desværre det, vi er vidne til netop nu. Samtidig mangler forbrugerne oplysning og hjælp. Vi gør, hvad vi kan, men danske ofre for identitetstyveri har brug for et sted, hvor de kan gå hen og få hjælp til deres sag,” siger formand i Forbrugerrådet Tænk, Anja Philip, til taenk.dk.

 

Der er meget debat om, hvordan vi sikrer forbrugeren især på nettet. Er NemID løsningen? Mange er for og mange imod. Der er diskussion om hvorvidt det bliver for besværligt og at handlen går i stå, hvis NemID skal bruges. På den anden side vil man sikkert gerne bruge de få ekstra minutter, hvis man har rent mel i posen. Løsningen ses nok i fremtiden, når man får udviklet systemerne endnu mere.

 

Om Forbrugerrådet Tænks spørgeundersøgelse:

1047 respondenter har besvaret undersøgelsen, der er gennemført i september og oktober måned.

 

Identitetstyveri dækker over tre typer:

1. Personer, der har mistet økonomiske identitetsoplysninger – typisk betalingskort- og bankoplysninger.

2. Personer, der har mistet traditionelle personoplysninger – typisk cpr-nummer, kørekort, pas og sundhedskort

3. Personer, der har mistet digitale identitetsoplysninger – typisk adgangskoder til mail og sociale medier.

 

Kilder:

http://taenk.dk/presse/forbrugerne-alene-i-kamp-mod-identitetstyve

http://taenk.dk/tema/identitetstyveri/id-tyveri-er-et-voksende-problem

http://www.regioner.dk/~/media/Mediebibliotek_2011/SUNDHED/Publikationer%20og%20høringssvar/Høringssvar%20fra%20Danske%20Regioner%20til%20lovforslag%20om%20ændring%20af%20CPR-loven.ashx

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/10/08/174429.htm

http://www.fdih.dk/nyheder/2013/okt/id-diskussion-om-nethandel-er-koert-af-sporet/

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-69523377:tyv-har-stj%C3%A5let-henriettes-identitet.html

http://viden.jp.dk/undervisning/sites/penge/indsigt/artikler/default.asp?cid=153105

 

 

Masser af hacker aktivitet på nettet og mange viruser i omløb. Forsigtighed på nettet tilrådes,

- hold sikkerhedsprogrammer og andre programmer opdateret.

“Yahoo-sikkerhedsbrud kompromiterer 450.000 konti: Det kan være dig næste gang”

“Enormt brud på sikkerheden hos LinkedIn fører til 6,5 mio. stjålne adgangskoder”

“Personlige data om 4.000 bankfolk lækket af Anonymous”

 

Du kunne ikke tænke dig at være en del af disse overskrifter, kunne du? Stol på BullGuard for at fortsætte beskyttelsen af personlige data!

Du tænker sikkert ikke over det, men... hvert klik efterlader et spor til cyberkriminelle, som de kan følge, for at få fat på dine følsomme data! Dine kreditkortnumre og adgangskoder er ekstremt værdifulde, og hackere ved præcis, hvordan de skal stjæle dem.

Hvordan?

Via:  Sårbare, forældede softwareprogrammer, der er installeret på computeren

 

Scam-e-mails, der udgiver sig for kendte firmaer, som så snyder dig til at give dem dine finansielle detaljer

 

Svindelwebsteder, der lokker dig til at hente skadelig software eller indtaste din adgangskode

 

Vær et skridt foran, så du altid er sikker på at være beskyttet mod cybertyve med BullGuard!

 

Det vil mildest talt være umuligt at undgå, at ens computer kan hackes. I det øjeblik man går på nettet med sin computer, er der en risiko for, at hackere kan komme ind på den.

Det siger Kim B. Larsen, der er sikkerhedsekspert og it-systemarkitekt hos Verizon Denmark, og tidligere leder af afdelingen for informationssikkerhed hos Politiets Efterretningstjeneste (PET).

- Man skal altid tænke på sikkerhed, hvad enten man er en virksomhed eller en privatperson. Og over hvad det er for nogle trusler, man kan stå overfor. Jo større muligheder nettet giver, desto større risici er der, siger Kim B. Larsen.

Verizon, der sælger tele- og it-ydelser til virksomheder i mange lande, står bag en ny international rapport om de trusler, der lurer i cyberspace. Og i år er konklusionen netop: Tænk sikkerhed.

Ifølge rapporten kan man dele "truslen" mod computeren op i tre grupper: Hackere der gør noget for økonomisk vinding, den politisk motiverede hacker, og spionagetruslen, hvor en virksomhed bliver tappet for information om nye produkter.

- Nye teknologier åbner nye muligheder for angreb. Man kan sige, at jo mere afhængige vi bliver af it, desto mere sårbare bliver vi også, siger Kim B. Larsen.

Han peger på, at vi i dag er mere på sociale medier som Facebook og Twitter, hvor man lukker en masse mennesker ind på sin computer.

- Det er helt klart, at almindelige mennesker risikerer, at deres netbank bliver hacket. Og man skal derfor sørge for at holde sine sikkerhedssystemer opdateret, siger han.

Almindelige mennesker er især udsat for økonomisk kriminalitet på computeren. Og metoderne er mange:

- Der har floreret en mail fra Skat om, at man havde penge til gode, og mange klikkede på den uden at tænke sig om. Så man skal bruge sin computer med omtanke, og man skal bruge eksempelvis bankernes sikkerhedsopdateringer, siger Kim B. Larsen.

Af Verizons rapport for 2013 kan man se, at it-truslerne er mere eller mindre konstante. I 2008 udgjorde virusrisikoen 41 procent - sidste år var den på 40 procent.

Og selv om vi bruger de sociale medier mere og mere, ligger truslen om computerangreb herfra også konstant på omkring 30 procent.

De hacker din computer....

Men ved omtanke og jævnlige sikkerhedsopdateringer kan man minimere risikoen betydeligt.

Hackerne kan opdeles i tre slags:

 

- Kriminelle, der har et økonomisk motiv

 

- Spioner, der tapper virksomheder for informationer om produkter

 

- Aktivister, hvor angrebet er politisk motiveret Verizon har analyseret 47.000 it-angreb, og:

 

* 75 procent af angrebene på computere er økonomisk motiverede.

* 66 procent af angrebene opdages ikke i månedsvis, og det forøger muligheden for, at der sker skade på computeren og dens oplysninger.

* 75 procent af angrebene sker tilfældigt og er ikke rettet mod nogen bestemt - hverken person eller virksomhed. Kilde:

Verizon: 2013 Data Breach Investigations Report.

 

Ny form for afpresning på Internettet...

Rigspolitiet har tidligere advaret mod en særlig art afpresningssoftware, hvor man efter et besøg på en inficeret hjemmeside får en virus på sin maskine. En tekst på skærmen oplyser, at man har begået en kriminel handling og skal indbetale et beløb.

 

Men den benyttede software udvikler og forandrer sig hele tiden. Senest har politiet i Tyskland fået anmeldelser om, at borgere får en afpresningsside op, hvor der udover teksten også er indlejret pornografiske billeder. En advarende tekst fortæller, at man nu er afsløret af politiet og derfor skal betale en større bøde. Men man skal ikke indbetale pengene - søg i stedet vejledning hos it-kyndige for hjælp til at rense computeren.

 

Risikoen for at blive udsat for denne virus kan markant minimeres ved at holde alle sine programmer opdateret. Har man indbetalt penge, kan man anmelde det til sit lokale politi.

 

 

Betal en løsesum for dine filer!

Filecoder-trojanere er en relativt ny type pc-trussel. Det går ud på, at hackere får adgang til dine filer eller data og kryptere dem. Derefter kræver den en løsesum for at "frigive" filerne. På få måneder har sikkerhedsfirmaet ESET således oplevet en tredobling af denne type kriminalitet.