Adresse:


 
 LBC-Consult

 

 

 Ulkærvej 37, Nr. Søby

 

 

 7840 - Højslev.

 

  Kontakt:

 

 

 Tlf.: 29 68 28 48


  (nyt telefonnummer)

 

 

 lars@lbc-consult.dk

 

 

 


                          Åbningstider:

 

 

Mandag & Onsdag:

 

 

Tirsdag & Torsdag:

 

 

 Fredag:

 

 

 Ingen - firmaet lukkede 31/12-2019

 

© Copyright  - LBC - Consult, - All Rights Reserved ®

Internetsikkerhed

Vi bliver dagligt bombarderet med reklamer og andet uønsket post. Det fleste af disse mails kaldes "spam" er vi ikke interesseret i at modtage og man undres tit over hvordan de netop har fundet vores e-mail-adresse.Nogle af disse mail kan indeholde virus og fænomenet er accelereret i den seneste tid. Virus findes i mange forskellige udgaver og former og er skadelige for computeren. Virus kan ødelægge programmer eller i værste fald computeren. Hackere er nogle, som forsøger via nettet at skaffe sig adgang til folks computere. Når de er inde kan de aflæse alt hvad man har til at ligge af fortrolige oplysninger. De kan hente koder til Homebanking med videre, ligesom de helt kan overtage kontrollen af computeren.

Et andet fænomen kaldes spyware og det er ikke virus men en cockies, den kan ikke ødelægge computeren. Det er et lille program, der har til opgave, at udspionere og melde tilbage hvad for nogle vaner man har, f.eks hvilke sider man besøger på Internettet. Man bør derfor have et antivirusprogram og firewall således, at man er beskyttet mod angreb af virus og hackere. Mange har et antivirusprogram, men det er ofte et de har fra et computerblad eller et de har hentet gratis på nettet. Mange af disse programmer er velmenende og virker også et stykke hen af vejen, men de bliver ikke kontinuerligt opdateret med vaccine mod nye virus.

Windows 10 er i dag efter min mening forsynet med udemærket forsvarssystem - DEFENDER - den bliver opdateret løbende/dagligt. Jeg anbefaler dog at man suppler med programmet Malwarbytes som yderligere sikkerhed mod malware m.m.

Se sikkerheds klummen nederst på siden, hvor en kompetent person har skrevet noget om vigtigheden af den rigtige software til sikkerhed.

Firmaer bør som minimum have en fysisk firewall, f.eks. ZyWall USG 200 fra Zyxel og et antivurs program og firewall

LBC-Consult har stor erfaring i sikkerhed m.h.t. hackere og virusangreb. Ring og få en pris på etablering af sikker forbindelse til Internettet og sikker e-mail m.m.

 

Sikkerheds klummen:

af Per Holst-Albrechtsen

 

Stifter af Spywarefri.dk

Medlem af  Alliance of Security Analysis Professionals

Ligesom jeg, hører I det sikkert ofte: “Jeg kører med freeware-antivirus, så hvorfor skal jeg så betale for computersikkerhed”?  Jeg hørte det igen forleden, og denne gang fra Peter, en af mine gode naboer.

Han fik selvfølgelig svaret med det samme: ”Når du kører bil ved du hvor vigtigt det er at sikkerheden er i orden. Sikkerhed er ikke kun gode bremser, men også gode dæk, et velfungerende rat, fejlfrie lygter samt mange andre ting.” Det kunne han kun give mig ret i, så jeg fortsatte:

”Det samme gælder sikkerheden på din computer. Du har et gratis antivirusprogram på engelsk, og du har tidligere fortalt mig, at engelsk ikke er din stærke side. ” Igen måtte han give mig ret".

”Det vil sige at du har noget af den sikkerhed du bør have på din computer, men det du har, forstår du ikke godt nok til at du har været i stand til at konfiguere programmet, så det sikrer din computer bedst muligt. Der er mangler i alle gratis sikkerhedsprogrammer ”, forklarede jeg, og spurgte om han havde undersøgt hvad det han brugte mangler - det havde han ikke.  Jeg kunne så forklare ham , hvilken mangel netop hans freeware-program havde. Det er selvfølgelig forskelligt, alt efter om det drejer sig om Avast, AVG, Avira, MSE  eller Comodo og jeg vil i en senere klumme komme nærmere ind på de forskellige programmers mangler.

Ikke alene manglede Peters antivirus en vigtig funktion. Han manglede også en god firewall samt en del opdateringer af browser, styresystem samt flashplayer for at kunne kalde sig sikker.

Gratisprodukterne er ikke  komplet sikkerhed. De er kun delvise produkter, de er ofte på engelsk og har væsentlige mangler. Comodo er en samlet gratis sikkerhedspakke, men så svag at jeg ikke på nogen måde ville betegne den som konkurrent til købe-sikkerhed. Ydermere er den så vanskelig at konfigurere, at der skal den store, udvidede ”fodermester-eksamen” til at klare den.